Není děkovná kartička jako děkovná kartička

Je to tak. Když už jsme se rozhodli ukázat naše produkty světu, slíbili jsme si, že každému z vás, kdo nás podpoří, chceme dát ještě něco navíc.

Po delším snažení přišla na svět děkovná kartička. Asi si řeknete, že děkovných kartiček jste dostali nespočet. Tak v čem je ta naše jiná.

Naše děkovná kartička v sobě obsahuje život, a to doslova. Jsou v ní totiž semínka bylinek. Kartičku tedy můžete zasadit a pečovat o ni až do té doby než vám vyklíčí. 

Bylinky pak můžete využít do drinků nebo na letní grilovačku. 

Objednali jste si teda naše produkty? Super, tak to jdem vypěstovat. S pomocí přírody a samozřejmě trochou štěstíčka se za několik týdnů můžete těšit na radost z bylinek.

Jak na to:

1) Nejdřív navlhčíš kartičku
Důkladně, papír musí být mokrý, aby se rozpustil a semínka mohla klíčit.

2) Dej papír do půdy 
Ideálně pěstuj kartičku venku od května do října. Půdu odhrň, zkypři a polož na ni rostoucí papír.

3) Zakryj kartičku zeminou
Kartičku přikryjte 1–1,5 cm kvalitní půdy. Semínka tak získají dostatek živin, ochranu a světlo, aby vyklíčily. Pokud papír pokryjete příliš silnou vrstvou půdy, budou semena klíčit méně rychle nebo vůbec.

4) Voda, čo kartičku drží nad vodou
Zalévejte pravidelně (ideálně každý den). Super je využít rozprašovač, pro rovnoměrnou hydrataci. Silný proud vody může zabránit rovnoměrnému zvlhčení papíru a rovnoměrnému klíčení semen.

5) Slunce a pohodička 
Sázejte na světlé a teplé místo. Bacha, ale na přímé slunce, protože je to sviňa. Papír může vyschnout a semena nebudou klíčit.

6) Dej tomu čas
První rostliny vyklíčí do týdne. Rostliny už zalévejte méně než v prvním týdnu.

7) Nemusí se to podařit
Někdy to prostě nevyjde z různých důvodů. Moc sluníčka, hodně vody, máloštěstí. Ty, ale nevěš hlavu a usměj se. Život je mañana.

 

Jirka

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz