Made in Czechia

Sem tam se nás někdo zeptá: "A kde ty věci vyrábíte?" A my si myslíme, že by to mohlo zajímat více lidí.

Pojďme se tedy podívat trošku pod pokličku.

Proces začíná už v moment, kdy se flašky dopijí. Tyto dopité flašky zkontrolujeme, jestli na nich není nějaká prasklina a uskladníme. Jakmile máme k dispozici větší množství flašek (okolo 100 ks), tak je roztřídíme podle toho, jaký typ produktů zrovna potřebujeme doplnit a odvezeme je frajerům z místní sklárny. 

Je to sklárna s dlouholetou tradicí, proto se vše dělá ručně. Sklářský mistr flašky nařízne, opálí vysokou teplotou a prudce zchladí. Tím dosáhne toho, že flaška pukne přesně v místě, které předem chce.

Pak nastává nejtěžší část - broušení. Flašky se brousí několik minut různou hrubostí brusek, než dojde k finálnímu zabroušení a dohlazení hran.

Nakonec se ještě na všechny sklenice vypískuje naše zjednodušené logo. Vlnka, která znázorňuje nejen vlnku nad písmenem N. Je to taky vlna života, vlna svobody a radosti. 

Potom už sklenice putují zase k nám. 

Z určitých velikostí vyrábíme svíčky. To už ale víte.

Svíčky vyrábíme doma sami a trvalo nám zhruba 4 měsíce, než jsme našli správný typ produktů a správný poměr oleje a vosku, abychom docílili ideálního efektu. Minimálně podle dosavadního feedbacku se nám to asi podařilo a my máme obrovskou radost.

To je pro dnešek vše!

Pokud byste nám rádi dodávali prázdné použité flašky ve větším množství nebo naopak chcete odebrat větší množství našich produktů, klidně nám napište nebo zavolejte. Určitě se domluvíme.

 

Jirka

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz